Német EU-s Szám

Cégügyekre specializálódott vállalkozásunk vállalja az Eu-s, azaz közismertebb nevén Közösségi Adószám kiváltását is, mivel ez is részét képezi a cégalapítási folyamatnak Németországban. Habár a közösségi adószám kérvényezése irodánknál hozzátartozik az alapszolgáltatáshoz, másutt nem ilyen egyértelmű ez a kérdés- sajnos... A cégalapítási okmányok aláírását követően három hét múlva megérkezik a cégbíróságról a Végzés, ami igazolja a társaság bejegyzését, s közgazdász kollégánk ezen végzéssel, és az ügyvezetőtől kapott meghatalmazás birtokában leadja a helyi APEH-nél, Finanzamt-nál a kérvényt az EU-s számra. A közösségi adószám megérkezésének pontos idejét nem uk megjósolni, hiszen ez teljességében a hivatalonúlik, az üggyel foglalkozó APEH-alkalmazott kénye-kedve szerint járhat el, és halaszthatja a kiadás időpontját. Éppen ezért ügyfeleinknek tisztában kell lenniük ezzel a ténnyel, és türelmesnek kell lenniük, amíg az adószám kiosztásra kerül. Ha meg kellene jósolnunk, hogy mennyi időbe telik a közösségi adószám kiosztása, akkor úgy becsülnénk, hogy GmbH esetén a bejegyzést követően leghamarabb két hét alatt érkezhet meg az Eu-s adószám, UG, azaz az 1 eurós társasági forma esetén pedig a bejegyzést követő egy hónap múlva számíthatunk a megigényelt közösségi adószámra a leghamarabb. UG esetén már volt példa arra is, hogy az ügyfél 3 hónapot várt az EU-s adószámra. Éppen ezért mindazok, akik rohamléptekkel szeretnék megkezdeni üzleti tevékenységüket, és ÁFA-mentes számlák kibocsátását más Uniós tagállamok felé, azoknak azt tanácsolnánk, hogy vásároljanak egy már az EU-s szám birtokában lévő vállalkozást. Irodánk szokott ilyen célből cégeket alapítani, hogy lecsökkentsük a német cégalapítási időtartamot s ügyfeleink minél hamarabb megkezdhessék gazdasági tevékenységüket. Ebben az esetben, egy létező cég névrevétele pár munkanap alatt megtörténik. Érdeklődjenek munkatársunknál eladó Ready Made német cégek iránt.
Természetesen irodánknál benne foglaltatik a cégalapítási díjban az Eu-s szám kérvényezése, azt minden esetben elvégezzük, s nem számítunk fel külön díjat azért, mint ahogy a céges folyószámla megnyitásáért sem.
Vannak olyan irodák, ahol ezen szolgáltatások nem tartoznak az alapcsomaghoz, vagy sok ügyvéd egyáltalán nem foglalkozik a német közösségi adószám kérvényezésével. Megbízás előtt minden esetben kérdezzen rá arra, hogy elintézik-e az Eu-s adószámot a megbízott jogászok. Leányvállalati felállás esetén is kiváltjuk Önnek magyar cége német fiókjának az Eu-s adószámát!
Munkát szeretne vállalni Németországban Egyéni Vállalkozóként? <-- Kattintson a linkre a részletekért. vagy a német cégalapítás feltételeit itt találhatja!

Közösségi Adószám

Közösségi Adószám ügyintézés irodánknál díjmentesen. Forduljon hozzánk bizalommal. Ha velünk alapíttatja vállalkozását, akkor mi teljesen ingyen, és bérmentve megigényeljük cége számára a közösségi adószámot

Kapcsolat