Németországi székhely Berlinben

Cégünk kérésre cégszékhelyet is kínál ügyfeleinknek, akik Németországban alapítanak céget. Vállalkozás alapításakor a kereskedelmi kamarához benyújtandó cégalapítási okmányokban szerepelnie kell egy olyan létező címnek, ami a megalakuló társaság székhelyeként fog szolgálni, azaz egy olyan címre van szükség, ahol a társaság elérhető, ahonnan továbbítják az ügyvezetők, cégtulajdonosok felé az adóhivataltól, más hivataloktól és partnerektől érkező leveleket, felszólításokat. Ilyen cégszékhelyszolgáltatást kínálunk fel ügyfeleinknek Münchenben. Természetesen a megalakuló cégek tulajdonosai is biztosíthatnak székhelyet saját vállalkozásuknak, ebben az esetben szükségünk lesz egy bérleti szerződésre, amit regisztrálnunk kell a cégbíróságon, mint a társaság székhelye.
Ha viszont klienseink nem tudnak ilyen bérleti szerződést felmutatni, akkor kérhetik a székhelyszolgáltatást irodánktól is, s mi berlini székhellyel szolgálunk minden leendő ügyfelünknek. A székhelyszolgáltatás havi díja 150 Euró + ÁFA euró (német cég alapításának költségei itt), amiben benne foglaltatik a társaság számára érkező levelek feldolgozása, felnyitása, szkennelése, azok továbbküldése a könyvelési osztályra és a cégtulajdonosoknak, ügyvezetőknek. Német Lakcímbejelentés Szolgáltatás itt!

Hogy miért érdemes müncheni székhelyszolgáltatást igénybe venni? Azért, mert München könnyen elérhető Magyarországról, jelentős előnyt biztosít a vállalkozástulajdonosoknak, hiszen a gazdasági élet itt a legintenzívebb, legélénkebb, s ha egy társaság Németországon belül müncheni, vagy fővárosi székhellyel rendelkezik, akkor megnő annak reputációja, s többnyire nagyobb elismerés övezi a fővárosi székhelyű cégeket. A cégalapítási okmányok aláírásakor három havi, azaz negyed év székhelydíjat kér előre irodánk, s ezt követően ismét negyed éves rendszerességgel állítjuk ki a székhelyszolgáltatásról szóló számlánkat a társaság felé.

Cégalapítás után Németországban az adóhivatal is a székhelyre küldi az Eu-s szám kérvényezése után a hivatalos formanyomtatványokat, és az azzal kapcsolatos időpontjavaslatokat, valamint információkat, így mi időben tájékoztatást kapunk az ügymenetről, s azonnal reagálhatunk az adóhatóság levelére, s személyesen fogjuk képviselni a közösségi számot kérvényező társaságot az adóhivatalban az EU-s szám kiosztásakor. Németország gazdaságáról, népességéről általánosságban itt olvashat!


Gewerbe-tulajdonosoknak is szükségük van székhelyre, ebben az esetben azonban az egyéni vállalkozók részére havi egy számla kiállítása benne van a 100 eurós bérleti díjban.