Német Lakcímbejelentés

Irodánk németországi lakcímbejelentési szolgáltatással is áll a megrendelők rendelkezésére. Lakcímet München közelében tudunk biztosítani ügyfeleinknek. Az úgynevezett Anmeldebestätigung, azaz lakcímet igazoló kártyát az idegenrendészet, vagy a helyi tanács adja ki.
A Német lakcímbejelentés abban az esetben válhat szükségessé, ha magánszemélyként bankszámlát szeretnénk nyitni Németországban, vagy munkát szeretnének itt vállalni.

A német cégalapításnak nem feltétele a bejelentett lakcím, semmilyen társasági forma létrehozásakor nem kötelező rendelkezniük a tagoknak, és az ügyvezetőnek bejelentett lakcímmel, és az ezt igazoló Anmeldebestätigunggal.
Gazdasági társaságok alapítása esetén, vagy magánvállalkozói engedély kiváltásakor ugyan be kell mutatni egy címet, ám ez nem a magánszemély lakcíme kell hogy legyen, hanem a vállalkozás székhelye, ahova a hivatalos szervek kiküldhetik az értesítést. Irodánk természetesen berlini székhelyszolgáltatással is az ügyfelek rendelkezésére.
A németországi lakcímbejelentés tulajdonképpen egyszerű, annak intézése a Bürgeramt-nál történik, vagy az Ausländeramt-nál. A bejelentkező személynek egy bérleti szerződést kell felmutatnia, és egy nap alatt meg lehet szerezni a lakcímet igazoló dokumentumot.
A lakcímbejelentkezéssel egyidejűleg készítenek egy személyi azonosító számot is, amit ott helyben megkap az illető.
Természetesen munkatársunk elkészíti a bérleti szerződést a megrendelő számára, s be is kíséri a lakcímet igényelő személyt az illetékes hivatalba a lakcím kérvények kitöltése végett. Ezeket a kérvényeket a helyszínen lehet kitölteni, és benyújtás után röviddel már kész is az igazolás.
Ügyfeleink a német cégalapítás menetéről itt olvashatnak.

Lakcím ügyintézés 1.000 Euró, amiben benne van 3 havi lakcím díj is. Havi lakcím bérleti díj 70 Euró.